2010. március 5., péntek

Heti összefoglaló 02.26-03.05.


Új rendszerben régi tartalommal köszöntöm a lelkes, ám felettébb gyengén kommentelő olvasótábort! Hétről hétre péntek este összegzem az elmúlt napok történéseit 1-1 mondatban történetben, mintegy naplójelleggel. Több kép-kevesebb szöveg. Talán jobban megmarad az élmény.

02.26. péntek
Átlagos péntek óvodai és délutáni tornával. Némi napsütés - várjuk Botondot.

02.27. szombat
A hétvége Botond jegyében telik. Dél körül befut a vonat, aztán ragyogó napsütésben városnézés, fényképezés, piacolás. Ebéd egy hagyományos német kifőzdében, az eddigi legrosszabb kiszolgálással és kajával - 100 méterre a Münster platztól. Aztán délutáni szieszta, majd irány Blaubauren, ami  megszokott minőséget hozza. Amitől most kicsit több, mint általában: a kolostor kertjében borozunk, perecelünk, Dávid laufraddal kering. Még a szemináriumi épületbe is bejutunk, a templomba viszont most sem sikerül. Utána kis séta, kávézás, majd sötétedéskor iránya haza, este filmnézés. Még estébb: Barca-Malaga: 2-1. Kezdünk kijönni a gödörből?

02.28. vasárnap
Virág nem megy lőni. Választásokat tartanak a wippingeni lövészegyletben, úgy dönt, most nem jelölteti magát. Reméljük az edzéskiesés nem okoz formahanyatlást. Könnyű délelőtti játék, ebéd majd szieszta. Délután Stuttgart - széle, Porsche múzeum. Nagyon jó! Érdemes. Csak férfiaknak, alacsony vérnyomású nők két kör után elalszanak a gyönyörű gépek között. Aztán reptér, újabb kajálás és könnyes búcsú Botondtól. Jó  volt, az egyik legnyugisabb hétvégénk! Engem nagyon kikapcsolt.

03.01. hétfő
Kezdődnek a munkás hétköznapok. És a tavasz. Egyelőre nincs nagyon meleg, de hideg se. Edda születésnapi partija a szokásos társasággal. Dávid nagyon fel van dobva. Edda is: sütötte a szokásost plusz még ezt-azt, degeszre ettük magunkat. Boldog volt.
03.02. kedd
Dávid első fodrászata. Nagyon izgulta, nagyon jól viselte. Vártunk 15 percet a nénire, a vágás kb. 7 perc volt.
Este foci a wippingeni rémekkel. Még gólt is rúgtam.

03.03. szerda
Nem emlékszem, hogy bármi érdemleges történt volna azon kívül, hogy Wernerrel megbeszéltük a meccsnézést (Németo. - Argentína: 0-1), de végül nem jött össze.

03.04. csütörtök
A nagy tavaszi projekt kezdete a szomszédoknál. Van a telkük végében egy kicsi erdő - nem sokáig. Láncfűrész, metszöolló, bozótvágókés. Előbb a szabadságát töltő Jochan, majd Katarina vág neki az erdőnek. Werner sem bírja sokáig nézni, mi is csatlakozunk Dáviddal, Edda is előkerül. Megy a munka - a függöleges vízszintessé változik. Kár, hogy az egész közepén egy iszonyat nagy kráter van, kíváncsi vagyok, mi lesz erre a megoldás.

03.05. péntek
Átlagos péntek óvodai és délutáni tornával. Némi napsütés. Folytatódik az irtás, most hamarabb eszmél mindenki. Werner létráról nyesi a fát (let the sunshine in), majd lombporszívz egy keveset. Nem lesz már sokáig erdő az erdő. Virág a munkából hazatérve csatlakozik, ma ő képvisel bennünket. Száll a füst, jó a hangulat. Hétvégén állítólag esni fog a hó. Ennyit a tavaszról...


1 megjegyzés:

  1. Kimaradt a Hardi emlékkönyve! :)))) Hardi az oviból odaadta Dávidnak az emlékkönyvét, hogy rajzoljon bele, és Dávid volt a második benne! Dávid roppant népszerű:)))

    VálaszTörlés

eXTReMe Tracker