2010. június 10., csütörtök

Helyszín, szereplők


Az idei világbajnokság különlegessége, hogy először rendezik Afrikában, számunkra ezen túl az is különleges, hogy először nézzük külföldön a meccseket, Németországban – német szurkolókkal. Érdekes lesz látni, milyen az, amikor olyan csapatot űznek-hajtanak a fanatikusok, akik ott lehetnek – mi több győzelmi esélyekkel – a VB-n.



Történetünk szereplőit az élet sodorta egymás mellé, kis családunk (Apa, Anya, Dávid) tavaly tavasszal települt át ideiglenesen a festői Budapestről, a festői Ulm mellé, a hegyek közé, ahol megtaláltuk az ideális otthonpótlékot: kedves szomszédok, szép, erdős dombok, kiváló ételek-italok. Mostanra családtaggá váltunk: Werner bácsi és Edda néni (történetünk további szereplői) befogadtak, Werner bácsival végigszurkoltuk a Bajnokok Ligáját, és most előttünk az első közös VB, amelyre jó német módjára sörsátorral, grillpartival és visszafogott lelkesedéssel készülünk. Az első ijedségen túl vagyunk (Werner bácsi bemelegítés nélkül próbált antennát szerelni, és leesett a konyhapultról), az üröm után reméljük, némi öröm is kijut majd nekünk.


Régi fociszurkoló lévén tudom, mivel jár egy ilyen nagy világverseny, szívesen ki is akasztanám a NE ZAVARJATOK! táblát, de nem tehetem, mert egy különleges feladatom van az elkövetkező hónapra: meg kell tanítanom a fiamat szurkolni. Dávid közel 6 éves, mozgékony kisfiú, nehezen lehet rávenni a meccsnézésre, azért persze ragadt rá is valami az utóbbi években. Tudja, hogy kinek szurkolunk (a magyar válogatott és a Barcelona), és hogyan (ria-ria…), ki a világ legjobb játékosa (Leo Messi), ám a szenvedélynek még csak a szikráját látom a szemében, nagy feladat lesz tűzzé szítani ezt a szikrát! Mindenesetre a LEGO-könyvében már megtalálta Leo Messit…


Időről-időre jelentkezem, hol a kertünkből, hol a városból, hol máshonnan tudósítok arról hogyan is áll a fociláz Németországban és a mi kis közösségünkben. És persze nemcsak tévén, hanem a meccsek szüneteiben az interneten is figyelemmel követem az eseményeket, mert VB csak négyévente van, jól ki kell használni az alkalmat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

eXTReMe Tracker